Danes nisem v redu

Povzemam kar zapis iz FB:

“Danes nisem v redu.

Po tednu boja s samim sabo, organizacijo in denarjem, razvlažilci, z željo, da bi rešil vse, pa ne morem…

Včeraj smo pač čistili in urejali, saj prostori čakajo na presušitev, danes pa me je zadelo.

Zavili smo v Industrijsko ulico v Nazarjih, kjer že ime pove, da so tam obrtniki, podjetniki, borci za kruh in familijo.

Na “A rabite kakšne roke?” Mi sosed reče, naj gremo pomagat mehaniku bagrov, ki je šele danes prišel pogledat delavnico, saj mu je zalilo hišo in malo hidroelektrarno malce višje. Po tednu dni celodnevnega dela doma jih je čakalo še tisto, s katerim služijo kruh. Popolnoma uničena oprema, rezervni deli, orodje, vse. V vsej nesnagi poiščem šefico Tanjo, ki je polna energije in optimizma pomagala nam najti delo. Zadaj smo nosili v smeti, spredaj pa podobno. Ker ni elektrike so prali s šlaufom, ki je naredil več blata kot koristi pri pranju mastnih posodic za razen material.

Zlomil sem se. Vidim sebe, kako mi je potonila firma prvič, pa drugič pa tretjič.

Vidim njih, ki so zagnani, pozitivni, nabiti z energijo, jeklo je nič napram njim. Uničeno vse. Pa se sestavljajo nazaj. Okolica je podobna smetišču, po katerem smo brskali kot otroci v okolici Cerknice.

Zlomil sem se. Ne morem. Saj vem, da se bodo sestavili, seveda sami, brez pomoči države, nevemkoga še. In takih obrtnikov je cela ulica.

S strani države pa dobiš sporočilo “Hvala za interes, vendar prostovoljcev zaenkrat ne potrebujemo.”

Naj si pogledajo tole. Dela je veliko. Napotnic in drugih izgovorov ne potrebujete.

Žal gremo jutri v Prevalje, vendar bi ostali pri njih. Ker res potrebujejo roke. Jutri naj bi dobili elektriko in bodo lahko hitreje prali in čistili.

Če še kdo omahuje, naj se v družbi štirih odpelje v Nazarje, takoj za (popolnoma uničeno) tovarno BSH je obrtna ulica. Pomagajte jim. Pojdite na številko Obrtna ulica 13, tam vam bodo našli delo.

Vesel bom vaše slike, da ste jim pomagali vsaj malo očistiti in “resetirati” delavnico.
Da lahko začnejo s poštenim delom spet služiti kruh.”

Kasneje sem se dogovoril, da pridemo nazaj v Nazarje, pomagat tem, ki so imeli podjetja in hiše popolnoma zalite. Zapis sledi.