Klavir

Nisem po navadnih merilih… Ne “ugasnem”, ko ugasnejo kamere. Ko je pozornost usmerjena v poplave, se pač aktiviram in delam “na zalogo”: najprej smo zbirali za razvlažilce in dezinficirne luči, sedaj nas čaka “tapravo” delo.

Sanacija že poteka in bo dolgotrajna. Najprej smo skomunicirali z uporabniki prakse pri sušenju (ni dovolj tri dni na sobo) in razkuževanju (ni potrebno špricati, kar lahko bolj temeljito stori UVC in ozon).

Sedaj se bo naše prostovoljstvo usmerilo bolj ciljno, saj le tako lahko zagotovimo prave rezultate. Ker so nas med akcijami nekateri izmed poplavljencev “posvojili”, tudi vemo, kaj dejansko potrebujejo. Ko bo prvi del sanacije mimo, se torej lahko pridružimo pri barvanju sten, čiščenju za mojstri in podobno.

Pri tem se fokusiramo na občutljive “celice” naše družbe, na katere bodo vsi pozabili: starejše ljudi, večje družine, javne prostore, podjetnike in obrtnike.

Med drugim sem si zadal tudi prenovo ali nakup novega klavirja za Kulturni dom Nazarje, kjer je v desetih minutah poplavilo vso opremo, sedeže in oder. Saj še ne vem, kako bomo dobili sredstva, niti koliko klavir sploh stane, vendar nam bo gotovo uspelo!

Zakaj? Ker delujemo ciljno. Izbrali smo si določene “celice”, rešili bomo določene probleme (barvanje, pleskanje, čiščenje), dosegli bomo znane cilje!

Če bi si posamezniki, družine, podjetja, klubi, društva izbrali vsak svojo “celico”, za katero poskrbijo do konca, potem bi prenova bila gotovo polovico krajša.

Zato poziv vsem: izberite si “sorodno” dušo, društvo, podjetje, ki vas potrebuje. Po dogovoru z njimi prevzemite delež nalog in jih izvedite! Po navadi dva delavca v timu naredita veliko več kot dva posameznika, ki sta vsak na svojem.

Seveda bomo veseli donacij za klavir, ki jih zbiramo na poplave.si/donatorji od tega dne naprej.